Artikel Bra bok: Sällskapet

Artikel Bra bok

bra bok

Jag har tidigare skrivit om den spännande boken Sällskapet i bloggen. Jag läste häromdagen en artikel om boken i juridiktidningen Realtid.

Bra bok Sällskapet:

Advokaten Peter Lillthors debuterar med den juridiska thrillern “Sällskapet” (utgivning september). Boken handlar om maktspel, pengar och moral inom advokatvärlden i Stockholm.

Omdöme Sällskapet

Boken är mycket intressant och spännande och jag kan verkligen rekommendera den! Den är inte skriven enligt den typiska mall som många andra författare använder och den känns därmed extra originell och spännande.

I tidningen Realtid berättar Peter om boken, här följer ett utdrag:

“Peter Lillthors har länge velat skriva en roman. Han startade redan som 25-åring då han var nykläckt jurist och satt ting och i hovrätt. Den romanen blev dock inte klar eftersom karriären tog för mycket tid.

Men intresset att skriva om juristmiljön och domstolsvärlden har suttit kvar. Efter två och ett halvt års arbete lanserar han boken Sällskapet under bokmässan den 28 september.

Särskilt spännande tycker han att det är att iaktta hur bolag agerar när det handlar om mycket pengar.

– Jag har varit med på några affärer eller potentiella affärer som har handlat om över en miljard kronor och då blir det speciellt. De regler som gäller i vanliga fall blir på undantag eftersom det blir så stort.

När han skrev boken hade han en utgångspunkt. Det skulle handla om en process som rörde stora belopp. Första tankarna gick mot att det skulle handla om läkemedelsbolag.

– Men sedan kom jag att tänka på den här oljekatastrofen med BP och kom på att dessa bolag är enorma. Kostnaden för ett oljeläckage blir gigantiskt. Plus att man får en bad will.

Utan att avslöja för mycket av boken berättar han att det som händer är att oljebolaget skyller ifrån sig på en svensk underleverantör som har levererat en säkerhetsutrustning. För att vinna processen anlitar de ett hemligt sällskap av jurister som finns i Sverige som får i uppdrag att köpa skiljeprocessen och övertyga två av tre domare för att vinna skiljeförfarandet.

Fler tips bra bok:

Boktips, Bra bok,  Bokrecension

Nisses bokblogg bokrecension Sällskapet

Hoppas du fick lite bra tips på bok!

Detta inlägg publicerades i Spänning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s